Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας, ζήτησε η Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνιδου. 

Στο δια ταύτα της μαραθώνιας πρότασής της η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη καθώς εμφανίστηκε πεπεισμένη χωρίς αμφιβολία πως με τις ενέργειές της η Ρούλα Πισπιρίγκου προκάλεσε το θάνατο του παιδιού της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε χωρίς καμία αντίδραση από το εδώλιο την εισαγγελέα όρθια να της απευθύνει το δριμύ κατηγορώ. Στο πλευρό της κατηγορούμενης ήταν η οικογένεια της ενώ λίγο πιο πίσω ο Μάνος Δασκαλάκης άκουγε με προσοχή την εισαγγελική πρόταση. Λιγο όμως πριν ολοκληρωθεί η πρόταση αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Η εισαγγελέας κατακεραύνωσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου την οποία κατηγόρησε ότι προσπάθησε να ανασκευάσει τους αρχικούς ισχυρισμούς που είχε προβάλει στο απολογητικό της υπόμνημα σε μια προσπάθεια να αναιρέσει τις αντιφάσεις που προέκυψαν από τις περιγραφές αλλά και αυτές της αδελφής της.

Προέκυψε, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ότι «τον κρίσιμο χρόνο ήταν δίπλα της μόνο η κατηγορούμενοι το χέρι που έδωσε τη κεταμίνη στη Τζωρτζινα είναι αυτό της κατηγορουμένης».

«Το παιδί έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη» ανέφερε και πρόσθεσε «Είναι σεβαστό να λέει ότι θέλει για την υπεράσπιση της η λογική όμως δεν μπορεί να ακολουθήσει ούτε τις αντιφάσεις της ούτε τα ψέματα της».

Μάλιστα τόνισε πως η κατηγορούμενη «δεν ήταν σε θέση να περιγράψει τα επεισόδια του παιδιού αλλά θυμόταν αν έφαγε ή δεν ήπιε στη ΓΑΔΑ; Τα λόγια των αστυνομικών ήξερε να μας τα πει, το πώς ήταν το παιδί της δεν θυμόταν….» ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για πολλές αντιφάσεις.

Η εισαγγελική λειτουργός αγορεύοντας περισσότερες από 12 ώρες φιλοτέχνησε το προφίλ της κατηγορούμενης επικαλούμενη την απολογία της.

«Δυστυχώς η πραγματική ζωή η ζωή ξεπερνά το πιο ευφάνταστο το σενάριο» είπε η εισαγγελεας φανερά φορτισμένη.

«Ακόμα και στην απολογία της, το μυαλό της είναι να θίξει τον Δασκαλάκη. Πουθενά δεν έχει την έννοια της, το θάνατο του παιδιού της. Αυτή που είχε χάσει ένα παιδί έξι μηνών, είχε διάθεση να πηγαίνει στα ξενοδοχεία και να παίζει κρυφτούλι με συγγενείς της. Δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά, οι γύφτισσες, κλαίνε όλοι. Δεν υπάρχει μάνα που να μην κλαίει πάνω από το κεφάλι παιδιού της. Δε θέλω να θυμηθώ όλες αυτές τις μάνες σύμβολα που έχασαν παιδιά τους. Δεν ήθελε να την λυπηθούν οι νοσηλεύτριες; Εδώ στην απολογία της γιατί έκλαιγε; Δεν της είπε Ηλιάδης να μην κλαίει. Είναι δυνατόν ουτε τη στιγμή της αποσωλήνωσης, που αυτό το ψυχάκι κάνει ένα βήμα προς ζωή να μην συγκινείται; Αναρωτιέμαι εδώ μπροστά τι ήθελε να αποδείξει και έκλαιγε;» είπε η εισαγγελέας σε έντονο ύφος στην κατηγορούμενη, λίγο πριν φύγει από τη δικαστική αίθουσα

«Πως να εκφράζει συναίσθημα η κατηγορούμενη όταν είναι αυτή που οδήγησε το παιδί στο θάνατο, του στέρησε το οξυγόνο; Το δύσκολο δεν είμαι εάν το έκανε, το πιο δύσκολο και παράλογο και δεν το χωράει ανθρώπινος νους είναι για ποιο λόγο οδηγήθηκε παιδί στο θάνατο; Ήταν λαμπερό παιδί, όμορφο παιδί….»

Μάλιστα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο, είπε υπήρχε καθυστέρηση στην ενημέρωση των γιατρών. «Πόση ψυχραιμία να βλέπεις το παιδί και να μην αντιδράς;! Είναι δυνατόν να έχει πάθει το παιδί της ανακοπή και να λέει θα πάω να ξεκουραστώ! Που τα έχει δει αυτά η κατηγορούμενη; Την ψυχή του παιδιού της τη φρόντισε ποτέ;» είπε και κατέληξε καταδεικνύοντας το κίνητρο: «πετυχαίνει δυο φορές την επιστροφή του Δασκαλάκη με τις απώλειες».

«Εδώ ήρθε βέβαια κι έκλαιγε! Τόσο μας έχει σφυγμομετρήσει; Ότι θα μας συγκινήσει; Δεν υπάρχει πιο σκληρός αποχωρισμός από το θάνατο του σπλάχνου σου! Αυτό την ξινίζει! Π΄βς να εκφράσει το συναίσθημα όταν αυτή είναι που στέρησε τη ζωή από το παιδί της!» είπε συγκινημένη και συνέχισε:

«Δεν είδα έναν χρόνο τη συγκίνηση της μέσα στη δικαστική αίθουσα. Μιλούσε για τη Τζωρτζίνα όπως ο διευθυντής του σχολείου της, δεν υπήρχε κάτι παραπάνω για το νεκρό παιδί της. Ισχυρίστηκε ότι δεν άφησε ποτέ το παιδί; Άραγε ξέχασε την ημέρα που την άφησε σε συγγενείς της και πήγε σε ξενοδοχείο ενώ όλοι την έψαχναν; Για το Καραμανδάνειο μας είπε ότι πίστεψε πως το παιδί είχε κάτι ψυχολογικό από ένα καβγά που είδε και είδε εφιάλτη. Όμως στους γιατρούς δεν είπε για εφιάλτη!».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα η κατηγορουνενη περίγραψε τον σύζυγο της ως «άνθρωπο στο τρίτο υπόγειο», αλλά όπως είπε η εισαγγελέας, «ξέχασε ότι αυτόν τον άνδρα, αυτού του επιπέδου έκανε τα πάντα για να τον έχει μαζί της. Δε ζήτησε να χωρίσει για να λυτρωθεί. Ήθελε να μείνει μαζί του αν και την απάτησε, την εξευτέλισε κι εκείνη έμεινε εκεί. Τον ήθελε κοντά της».