Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με δόλο άσκησε η εισαγγελέας στον 44χρονο Νορβηγό, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπιραρία στην οδό Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ακόμα, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία στον κατηγορούμενο, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Ο 44χρονος, ο οποίος εδώ και περίπου εννέα χρόνια έμενε στην Ελλάδα και ήταν γνωστός, πελάτης στο κατάστημα, αλλά και στη γειτονιά, έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 10:00 σήμερα συνοδευόμενος από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φορώντας μάλιστα αλεξίσφαιρο γιλέκο, όπως έγραψε η voria.gr.

Ο δικηγόρος του 44χρονου, Θεόδωρος Καραγιάννης, υποστήριξε μεταξύ άλλων για το μοιραίο συμβάν ότι ο εντολέας του δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει, Μάλιστα, ενημερώθηκε από τον ίδιο τον δικηγόρο εχθές στις 18:30 ότι το θύμα κατέληξε.

«Αυτό που αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, από πλευράς μέθης, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ήλθε το μοιραίο χτύπημα», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 44χρονος Νορβηγός ισχυρίζεται ότι ήταν μια συμπλοκή στην οποία εκείνη τη στιγμή -την ώρα που επιτέθηκε- δεχόταν γροθιές.

Ο δράστης φαίνεται να επικαλείται τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ το μοιραίο βράδυ ως αιτίες της επίθεσης με μαχαίρι, που κατηγορείται ότι διέπραξε, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ο 32χρονος αστυνομικός και να τραυματιστεί στον θώρακα και στον μηρό ο κουμπάρος του.

Τι περιλαμβάνει η δικογραφία

Εκτιμάται ότι ο διαπληκτισμός του 44χρονου με τον 32χρονο κουμπάρο του θύματος μέσα στην μπιραρία ξεκίνησε για το εάν η Νορβηγία ή η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής χώρα. Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε το επεισόδιο, με τον 44χρονο αρχικά να τραυματίζει τον κουμπάρο του αστυνομικού, σύμφωνα με μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Όπως αναφέρεται, ο κουμπάρος του αστυνομικού βγήκε από τη μπιραρία και ο 44χρονος τον ακολούθησε, όταν ο αστυνομικός παρενέβη, για να τον σταματήσει. Εκεί δέχθηκε και τη μοιραία μαχαιριά στον λαιμό, χάνοντας τη ζωή του ακαριαία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εκτίμηση.

Για το μαχαίρι φέρεται να είπε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα.