Με ένα ψαλίδι γενικής χρήσης τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο αδερφό του ο 18χρονος, ο οποίος συνελήφθη άμεσα και ομολόγησε την πράξη του. Η δολοφονία, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, σημειώθηκε την Τρίτη (26/12) στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια στη Νέα Σμύρνη, ενώ όλα φέρεται να ξεκίνησαν από έναν καβγά που είχαν για μία μπλούζα.

Ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο και του κατάφερε θανάσιμο πλήγμα στο στήθος με το ψαλίδι, με αποτέλεσμα το θύμα να ξεψυχήσει μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Δείτε το ψαλίδι με το οποίο ο 18χρονος σκότωσε τον 16χρονο

Ο 18χρονος αναμένεται αύριο Παρασκευή 29/12 να οδηγηθεί στην ανακρίτρια, για να απολογηθεί, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Εικόνα από το σημείο της δολοφονίας

Ο δράστης έχει συλληφθεί στο παρελθόν ακόμη δύο φορές, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2022 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης του φόρεσαν χειροπέδες για την τέλεση δύο ληστειών.

Πέντε μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022 είχαν συλληφθεί τόσο ο 18χρονος όσο και ο 16χρονος αδελφός του για ενδοοικογενειακή βία μετά από καβγά που είχαν και πάλι για τα ρούχα.

Στο διαμέρισμα, όπου σημειώθηκε το έγκλημα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τουλάχιστον πέντε κηλίδες αίματος στην μπαλκονόπορτα μπροστά από την τραπεζαρία, ενώ στην κουζίνα βρήκαν τις γάζες και τον ιατρικό εξοπλισμό με τον οποίο δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο θύμα. Στην κρεβατοκάμαρα υπήρχε ακαταστασία και πεταμένα ρούχα από βαλίτσες.

Κυλίδες από αίμα στο πάτωμα

Πώς έγινε το φονικό

Τα δύο αδέλφια φέρεται να μάλωσαν και τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Το διαμέρισμα όπου σημειώθηκε το φονικό