Συνέντευξη στην εκπομπή «Ζήνα το βράδυ» με τη Ζήνα Κουτσελίνη που μεταδόθηκε τη νύχτα της Τετάρτης (29/11) από την τηλεοπτική συχνότητα του Star έδωσε η Νόνη Δούνια. Η παρουσιάστρια, μοντέλο και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην περίοδο που stalker την καταδίωκε.

«Ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σχολίαζε επιθετικά τις αναρτήσεις μου. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά κάποια στιγμή άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτός ο άνθρωπος ήξερε πού ζω, πού πηγαίνω διακοπές και το πρόγραμμά μου», τόνισε αρχικά η Νόνη Δούνια.

«Διαπίστωσα ότι είχε τρία διαφορετικά προφίλ. Ο stalker πήρε μια φωτογραφία που είχα με τον γιο μου, έκανε κολάζ με το δικό του πρόσωπο και ανάρτησε την επεξεργασμένη φωτογραφία στο προφίλ του, σαν να ήταν η δική του οικογένεια. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και αυτός ο άνθρωπος ενδεχομένως να αποτελεί κίνδυνο», πρόσθεσε.

Έπειτα αναφέρθηκε και σ’ ένα περιστατικό που την ανησύχησε ιδιαίτερα. «Είχε πάει στο σπίτι μου στις Σπέτσες, είχε μιλήσει με τη μητέρα μου. Το αποκορύφωμα ήταν όταν ήρθε στη γειτονιά μου και προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητό μου», αποκάλυψε.

Η Νόνη Δούνια τον κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα και ευτυχώς από εκείνη τη μέρα ο άνδρας, που είναι περίπου 50 με 60 ετών, σταμάτησε να την ενοχλεί. «Έχει πάρει τρεις αναβολές αυτή η διαδικασία στα δικαστήρια», κατέληξε η Νόνη Δούνια.

Η υπόθεση της Ευαγγελίας Τσιορλίδα

Θύμα stalking έχει πέσει και η δημοσιογράφος Ευαγγελία Τσιορλίδα, όπως ανέφερε στην ίδια εκπομπή. Στη δική της περίπτωση, ένας άγνωστος έστειλε στον χώρο εργασία της εννιά βαλίτσες γεμάτες ηλεκτρονικές συσκευές και ρούχα, μια περίεργη υπόθεση για την οποία έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Τουλάχιστον για έναν μήνα η αγωνιούσε για την ασφάλειά της.

Αλλά και σε άλλη περίπτωση, stalker παρακολούθησε μέσω των social media τις κινήσεις της, και την εντόπισε εκεί που διασκέδαζε προσπαθώντας να την προσεγγίσει με ανησυχητική επιμονή, με τους φίλους που τη συνόδευαν να τη σώζουν από τον περίεργο άνδρα.