Την έντονη αντίδρασή της για την αποφυλάκιση του δολοφόνου – συζύγου της Έφης Τσιχλάκη από τα Χανιά της Κρήτης δεν μπορεί να κρύψει η οικογένειά της. Ο ξάδερφος του θύματος χαρακτηρίζει την αποφυλάκιση του δράστη «γεγονός τόσο οδυνηρό, όσο και σοκαριστικό» και επισημαίνει πως «αν υπάρχει Δικαιοσύνη στη Ελλάδα, θα νιώθει έρμαιο των συμφερόντων».

Ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη και πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποφυλακίστηκε, ενώ στις 24/05/22 είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

Στη δίκη που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Ρέθυμνο, ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί με οριακή πλειοψηφία, ενώ ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη είχε τότε αποδοθεί σε αυτοκτονία. Ήταν μια απόφαση που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά αλλά και την οργή της οικογένειας της αδικοχαμένης Έφης, που επεδίωξε και πέτυχε την αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης.

Η Εισαγγελέας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ σε σχετικό της ρεπορτάζ, είχε ζήτησε να μην αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, δεδομένων τόσο των υποθέσεων ναρκωτικών όπλων και άλλων στα οποία είχε εμπλακεί όσο και του ότι, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε Α’ βαθμό, είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Είχε προσπαθήσει να εμφανίσει το έγκλημα ως αυτοκτονία

Όταν η Έφη Τσιχλάκη βρέθηκε νεκρή με μία σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο σπίτι της, στο Κολυμπάρι Χανίων ο σύζυγός της επιχείρησε να εμφανίσει το έγκλημα ως αυτοκτονία.

Το δικαστήριο, όμως, τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο εφάρμοσε τον επιεικέστερο νόμο και αντί της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε εναλλακτικά πρόσκαιρη κάθειρξη, με πλαίσιο ποινής 8 έτη.

Ακολούθησε αίτηση αναίρεσης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξαιτίας της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά, στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2022, μετά από έξι χρόνια και αλλεπάλληλες αναβολές.

Ο ξάδερφος του θύματος και δικηγόρος Εμμανουήλ Αθανασίου, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την αποφυλάκιση του δράστη του εγκλήματος «γεγονός τόσο οδυνηρό, όσο και σοκαριστικό».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«H αποφυλάκιση του Κώστα Λεμενιτάκη, καταδικασμένου για τον βίαιο και τραγικό θάνατο της Έφης Τσιχλάκη, είναι ένα γεγονός τόσο οδυνηρό, δεδομένου του ιστορικού αυτής της υπόθεσης, τόσο σοκαριστικό, τόσο ντροπιαστικό για την Ελληνική Δικαιοσύνη που πραγματικά δεν έχω λόγια.

Δεν πιστεύω στην εκδίκηση, δεν πιστεύω στο αίσθημα μίσους. Δεν μισώ τον δολοφόνο, δεν εύχομαι καν το κακό του. Πολεμάμε όμως για να πληρώσει την απεχθή του πράξη. Πολεμάμε για δικαιοσύνη.

Μετά από μία ντροπιαστική αθωωτική πρωτόδικη απόφαση, μετά από μία ντροπιαστική αναγνώριση ελαφρυντικού στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου σχετικά με τις αναιρέσεις που έχουν ασκηθεί, με θλίψη και οργή σας ανακοινώνω ότι ο Κώστας Λεμενιτάκης είναι πλέον ελεύθερος.

Χωρίς να έχει δείξει την οποιαδήποτε μεταμέλεια, χωρίς να έχει παραδεχτεί καν τη δολοφονία, χωρίς να έχει ζητήσει συγνώμη…

Αν υπάρχει Δικαιοσύνη στη Ελλάδα, σήμερα θα νιώθει έρμαιο των συμφερόντων…

Είναι πλέον προφανές ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ειδική μεταχείριση εξού και οι αγροτικές φυλακές που μπήκε να εκτίσει την ποινή του.

ΝΤΡΟΠΗ και μόνο ΝΤΡΟΠΗ».