Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε την Τρίτη (24/5) ο σύζυγος της Έφης Τσιχλάκη. Η 47χρονη τον Μάρτιο του 2016 βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της και έφερε τραυματισμό από σφαίρα στο κεφάλι.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης αποφάσισε να επιβάλει στον 55χρονο φυλάκιση 8 ετών.

Ο 55χρονος μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας κρίθηκε με ψήφους 5-2 ένοχος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τους δικαστές να του αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Ο καταδικασθείς έχει το δικαίωμα της αναίρεσης, ενώ από την ποινή αφαιρούνται 17 μήνες της προφυλάκισης του.

«Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της, επιχείρησε την ακινητοποίησή της με στραγγαλισμό»

«Η Έφη Τσιχλάκη ήταν μια μορφωμένη, ευγενική, κοινωνική γυναίκα» επεσήμανε η Εισαγγελέας και τόνισε πως η ίδια απέκλεισε την εκδοχή της αυτοκτονίας.

«Η Έφη Τσιχλάκη έχασε τη ζωή της σε δύο στάδια» δήλωσε η Εισαγγελέας. «Δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της ο οποίος την χτύπησε, στη συνέχεια επιχείρησε την ακινητοποίησή της με στραγγαλισμό και ενόσω το θύμα ήταν στο πάτωμα ανίκανο να αντισταθεί, δέχθηκε ένα πυροβολισμό στο κεφάλι» πρόσθεσε.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 55χρονου που δεν κατάφερε να εξηγήσει στο δικαστήριο πως βρέθηκε το όπλο πάνω από τον ώμο της 47χρονης και όχι στο ύψος των ποδιών ή έστω της μέσης της ενώ παράλληλα διαπιστώθηκαν ανακρίβειες σχετικά με το τι προηγήθηκε του θανάτου της Έφης.

Ο σύζυγός της 47χρονος υποστήριξε πως μπαίνοντας στο σπίτι, βρήκε την Έφη στην κουζίνα και της έδωσε το όπλο του να το φυλάξει και ότι τη στιγμή του μοιραίου ήταν στο μπάνιο του υπνοδωματίου.