Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ο 53χρονος επιχειρηματίας και ο 34χρονος αστυνομικός, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν «στήσει» μία εταιρεία και αναλάμβαναν εξωδικαστικούς διακανονισμούς οφειλών, τους οποίους ουδέποτε υλοποιούσαν.

Στους δυο κατηγορούμενους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης, Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 5 χιλιάδων ευρώ ενώ ο αστυνομικός 3 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι οι οποίοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία), απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία, στις απολογίες αρνήθηκαν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε νόμιμα τις εργασίες που του ανέθεταν οι πελάτες του. Μάλιστα, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε περίπου 190 υποθέσεις τις οποίες, όπως είπε, έχει ολοκληρώσει επιτυχώς σημειώνοντας πως δεν μπορεί οποιαδήποτε διαφωνία με πελάτη του να μεταφράζεται σε εξαπάτηση.

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή της άρνησης της κατηγορίας τήρησε σύμφωνα με πληροφορίες και ο κατηγορούμενος αστυνομικός που φέρεται να εξαπατούσε πολίτες στους οποίους εμφανιζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος «πουλώντας» «Premium» υπηρεσίες στον τομέα του εξωδικαστικού μηχανισμού με το αζημίωτο.

Ο 34χρονος, σύμφωνα με τις αρχές ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία κάνοντας περιπολία περιμετρικά του Μεγάρου Μαξίμου στάθμευε την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και πήγαινε στα γραφεία της εταιρείας καθώς φέρεται πως ήταν εκείνος ο οποίος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πελάτες χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Ο αστυνομικός , ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, φέρεται να ανέφερε στους υποψήφιους πελάτες πως η εταιρεία που εκπροσωπούσε είναι η μεγαλύτερη στον τομέα της στην Ελλάδα και στη συνέχεια ζητούσε χρήματα για προκαταβολή αλλά και τους προσωπικούς κωδικούς στο Τaxisnet οι οποίοι δεν είναι απαραίτητοι για τη διαδικασία.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να «ψάρευαν» πελάτες

μέσω ηλεκτρονικής φόρμας που είχε αναρτηθεί στο «facebook». Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δυο κατηγορούμενοι προσέγγιζαν τους υποψήφιους

πελάτες προκειμένου να αναλάβουν ως σύμβουλοι την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό και όταν έρχονταν σε συμφωνία «ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει, εξαπατώντας τους».

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο όταν μια δυσαρεστημένη πελάτισσα τους κατήγγειλε για απάτη.