Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών με πληροφορία της DEA, είχε σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ο 41χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που συνελήφθη μαζί με ακόμη δύο άτομα.

Ο πάλαι ποτέ γκολτζής των γηπέδων, φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος που έφερνε στην Ελλάδα –κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ- δεκάδες πακέτα με κοκαΐνη από το καρτέλ του Εκουαδόρ. Εν προκειμένω το φορτίο των 67 κιλών κοκαΐνης, που ήταν μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με κατεψυγμένες γαρίδες εκτιμάται ότι θα απέφερε στο κύκλωμα ίσως και 1,5 εκατ. ευρώ, με τις Αρχές να έχουν ενδείξεις ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η εγκληματική ομάδα έφερνε «λευκή κυρία» στη χώρα μας.

Μάλιστα, ο 41χρονος και οι συνεργοί του είχαν βρει έναν αρκετά έξυπνο τρόπο προκειμένου να βγάζουν την κοκαΐνη από τα κοντέινερ χωρίς να κινούν υποψίες. Πως; «Νοικιάζοντας» ψυκτικούς για να επισκευάζουν εικονικές βλάβες και να βγάζουν ανενόχλητοι τα πακέτα με τα ναρκωτικά από το λιμάνι Πειραιά. Σε ότι αφορά τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, ζούσε αρκετά… προκλητικά καθώς έδειχνε αδυναμία στα ακριβά αυτοκίνητα, στα επώνυμα ρούχα και ρολόγια, αλλά και στα ταξίδια στο εξωτερικό.

Χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες ερευνών και παρακολουθήσεων από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα και οι ρόλοι, μέχρι να φτάσουμε στο «ξήλωμα» της εγκληματικής ομάδας. Τέλος, συνεχίζεται η έρευνα για επαφές με Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών.