Την στήριξή της στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκφράζει η ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), με δήλωσή της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι Πρόεδροι του κόμματος Κάτια Κίπινγκ και Μπερντ Ρίξινγκερ και ο επικεφαλής της Κ.Ο. Γκρέγκορ Γκίζι επισημαίνουν ακόμη ότι το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, παρότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, παραιτείται και ζητά εκλογές, δείχνει «πόσο μακριά φθάνει η ανάμιξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία» της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση: «Ο Αλέξης Τσίπρας απολαμβάνει αδιάλειπτη εμπιστοσύνη και διαθέτει ισχυρότερη στήριξη από ελληνικό λαό, όση κανένας άλλος Πρωθυπουργός στην Ευρωζώνη. Το γεγονός ότι παραταύτα ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του και ζήτησε εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου, δείχνει πόσο μακριά φθάνει η ανάμιξη των δανειστών στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας: υπό τις εκβιαστικές απαιτήσεις των Θεσμών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκπληρώσει την εντολή διακυβέρνησης.

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι επομένως ένα λογικό βήμα. Ένας Πρωθυπουργός χωρίς την δική του πλειοψηφία στην Βουλή όχι μόνο θα εξαρτιόταν συνέχεια από τις ψήφους αυτών των κομμάτων που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά θα είχε και αδύναμη θέση στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για την ελάφρυνση του χρέους.

Η Linke στην Γερμανία στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα με όλες τις δυνάμεις της, προκειμένου να κερδίσει και πάλι την πλειοψηφία για μια κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα. Μόνο με μια ισχυρή αριστερή κυβέρνηση υπάρχει η εγγύηση ότι θα εξαντληθούν τα κοινωνικά περιθώρια στο ευρωπαϊκό πακέτο εκβιασμού, ότι οι πλούσιοι και οι εύποροι θα κληθούν να πληρώσουν, ότι θα καταπολεμηθούν η διαφθορά και η φοροδιαφυγή και ότι θα εξασφαλιστούν περισσότερες δυνατότητες για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας εντός Ευρωζώνης, όπως επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο θαρραλέος αγώνας του είναι και παραμένει ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη καταστροφή της ευρωπαϊκής ιδέας, της οποίας ηγείται κυρίως η γερμανική κυβέρνηση.

Η Αριστερά στην Γερμανία και στην Ευρώπη στέκεται αλληλέγγυα πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και όλους τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι οποίες κηρύσσουν τον αγώνα ενάντια σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού. Μια Διάσκεψη για το χρέος, ένας πανευρωπαϊκός φόρος περιουσίας και ένα κοινωνικοοικολογικό επενδυτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητα για μια νέα αρχή στο μέλλον της Ευρώπης, όπου βάση δεν θα αποτελεί το κέρδος των ολίγων αλλά η διαρκής ανάπτυξη προς όφελος όλων».