Στις αντιδράσεις που έχουν προκύψει για το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις υποψίες μερίδας του κόσμου που κάνει λόγο για τσιπάκια και παρακολουθήσεις.

«Κατά το παρελθόν στα νεανικά μου χρόνια έχω πει διάφορα τέτοια και θέλω να μιλήσω με ειλικρίνεια. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν smartphones και δεν ξέραμε πως δουλεύει η τεχνολογία και αναλαμβάνω το δικό μου μερίδιο της ευθύνης», είπε αρχικά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Λένε ότι δεν θέλουν να πάρουν τις νέες ταυτότητες, γιατί θα έχουν τσιπάκια και θα τους παρακολουθούν. Ερώτηση: Εάν θέλει κάποιος να σε παρακολουθήσει χρειάζεται να βγάλεις ταυτότητα;», είπε.

Όπως εξήγησε και ο ίδιος, οι παρακολουθήσεις αυτές μπορούν να γίνουν και μέσω των smartphones, τα οποία προβάλουν εξατομικευμένες διαφημίσεις σε κάθε χρήστη, αλλά όχι μέσω της ψηφιακής ταυτότητας.

«Ξαναλέω με σεβασμό σε όσους πιστεύουν σε αυτά τα πράγματα να το σκεφτούν ψύχραιμα και λογικά. Στον σύγχρονο κόσμο δεν χρειάζεται κανένας ταυτότητα με τσιπάκι για να σε παρακολουθήσει», τόνισε.