«Οι νέες ταυτότητες είναι το τελικό βήμα της ολοκληρωτικής σκλαβιάς του ανθρώπου», δηλώνουν άνθρωποι που αντιτίθενται στις νέες ταυτότητες, οι οποίοι σχηματίζουν ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα με σκοπό να παρατείνουν την ισχύ της της παλαιού τύπου ταυτότητας, που κατέχουν, καθώς από τα μέσα Σεπτέμβρη θα εμφανιστούν οι ψηφιακές.

Στο Facebook έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε σελίδες για το θέμα αυτό, όπως μία με τίτλο «Λέμε όχι στην κάρτα του πολίτη» και 17 χιλιάδες ακολούθους. Υποσημείωση «όχι στο σφράγισμα του αντίχριστου», ενώ φτάσαμε και στη διοργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη την επικράτεια, όπως σημειώνει ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Ακόμα και 2,5 ώρες περίμεναν άνθρωποι έξω από το αστυνομικό τμήμα Κορδελιού Ευόσμου για να αλλάξουν ταυτότητα ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν στηθεί έξω από αυτό στις 6 το πρωί.

Οι συγκεκριμένοι πολίτες δηλώνουν πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων. Διοργανώνουν μάλιστα μεγαλειώδη –όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην αφίσα τους- συλλαλητήρια και δηλώνουν στην κάμερα του Mega πως αυτή θα είναι μόνο η αρχή.

O Αναστάσιος Θεοδωρίδης, πρώην αστυνομικός και ιεροκήρυκας εκκλησίας Ελλάδος δήλωσε: «Αρνούμεθα να την παραλάβουμε. Έχει σχέση με την παγκόσμια κυβέρνηση και το χάραγμα του αντίχριστου».

Κι ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας ολοένα και φουντώνουν στα social media, το ακροατήριο αυτό φαίνεται πως έχει αποκτήσει «φωνή εκπροσώπησης» και μέσα στη Βουλή, σημειώνει το ρεπορτάζ.