Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων με 208 «ναι» και η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού σχολίασε πως «Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απαντά σε ένα δημοκρατικό αίτημα της εποχής» και τόνισε ότι «Οι περιορισμοί και οι δυσχέρειες που υπήρχαν σήμερα αίρονται, απλοποιώντας πλήρως τις διαδικασίες».

Συγκεκριμένα η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απαντά σε ένα δημοκρατικό αίτημα της εποχής και σε ένα διαχρονικό αίτημα της διασποράς, που επιζητεί αγωνιωδώς να ενταχθεί πιο λειτουργικά στον εθνικό κορμό. Οι περιορισμοί και οι δυσχέρειες που υπήρχαν σήμερα αίρονται, απλοποιώντας πλήρως τις διαδικασίες.

Πρακτικά, οι απόδημοι οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορούν πολύ απλά να ψηφίζουν από τον τόπο στον οποίο κατοικούν. Πρόκειται για μια κίνηση πατριωτική και μια πρωτοβουλία βαθιά εκσυγχρονιστική καθώς θεμέλιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των μελών του εκλογικού σώματος, ανεξαρτήτως από το πού ζουν».