Πολλές ερωτήσεις δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για την προσωρινή λύση που δόθηκε με την ΠΝΠ για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ με την συνδρομή της πυροσβεστικής και του στρατού.

«Εδώ η πολιτική μας χωρίζεται σε 2 άξονες. Στις άμεσες παρεμβάσεις όπως η ΠΝΠ και στις μόνιμες που ισχύουν στο ακέραιο. Το χρονοδιάγραμμα είναι άμεσο και θα γίνουν όλα τα ταχύτερο δυνατό και οι προσωρινές παρεμβάσεις δεν υποκαθιστούν τις μόνιμες».

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από συνδικαλιστικές ενώσεις είπε: «σεβόμαστε και τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχουν βάλει πλάτη σε πολλές και κρίσιμες στιγμές όπως στον εμβολιασμό. Η ΠΝΠ περιγράφει τις προϋποθέσεις και δεν θα διακινδυνεύσουμε ποτέ την εύρυθμη λειτουργία των ΕΔ και του πυροσβεστικού σώματος».

Για το αν έγιναν λάθη τα προηγούμενα 4 χρόνια απάντησε: «Ήταν 4 χρόνια που η κυβέρνηση έκανε βήματα στην υγεία και αντιμετωπίσαμε την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση. Αυξήθηκε το προσωπικό και διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ και προχώρησαν προγράμματα όπως ο προσωπικός γιατρός και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δώσουμε έμφαση στην υγεία και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

Στις κατηγορίες ότι επιχειρείται ένταξη ιδιωτών στο ΕΣΥ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίζει το ΕΣΥ.

Για υπόθεση Μπελέρι: Η μη διευθέτησή της κριτήριο στην αξιολόγηση της κυβέρνησης της Αλβανίας από την Ελλάδα για την ενταξιακή της πορεία

Για την τροπολογία που κατέθεσε το ΕΛΚ με πρωτοβουλία της ευρωομάδας της ΝΔ για την υπόθεση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρι ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι με την τροπολογία εκφράζεται η ανησυχία για την κράτηση Μπελέρι αλλά και για την συμπεριφορά της Αλβανίας στην μειονότητα ειδικά για το περιουσιακό. «Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να διευθετηθεί το ζήτημα. Η μη διευθέτηση του θα αποτελέσει κριτήριο στην αξιολόγηση της κυβέρνησης της Αλβανίας για την ενταξιακή της πορεία. Η στάση της δεν είναι εχθρική μόνο στην ελληνική μειονότητα αλλά και στην ΕΕ πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αυτό δείχνει το αντίθετο».