Τηλεοπτικές δηλώσεις παραχώρησε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ, λίγο καιρό μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπισε για σχέσεις με το τουρκικό προξενείο, προκειμένου να συμμετέχει στις εκλογές.

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους, επειδή δεν είχε μιλήσει τόσο καιρό, αναφέροντας ότι δεν είχε χρόνο, επειδή έδινε τη μάχη για τις κάλπες στις 25 Ιουνίου. «Το αποτέλεσμα της Ροδόπης φανερώνει όσα επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περιοχή», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «το κόμμα μας έχει δώσει σαφείς απαντήσεις, σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετώπισε.

Επίσης, είπε πως «νομίζω ότι με πολύ αισιοδοξία, το πρόγραμμα μας και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να αναδιοργανώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε από αύριο να ξεκινήσουμε τον πολιτικό μας αγώνα μέσα στην κοινωνία για να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που του αρμόζει».

«Μην ξεχνάμε ότι το κόμμα μας προέρχεται από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, έχει καταφέρει πολλά σε συνάρτηση με τους κοινωνικούς αγώνες. Βάζοντας μπροστά το πρόγραμμα μας και παραμένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, μπορούμε να ξαναγυρίσουμε, ώστε η κοινωνία να βγει δικαιωμένη από αυτό τον αγώνα», πρόσθεσε στη συνέχεια μεταξύ άλλων.