Ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε στο Mega ότι η αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν χτίστηκε στην προεκλογική περίοδο, αλλά στη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες την πρώτη τετραετία ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι αυτή η αξιοπιστία αποτελεί τη συστατική επιστολή για την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

«Οι επιλογές των πολιτών δεν γίνονται εν κενώ αλλά για συγκεκριμένους λόγους. Γίνονται για την αξιοπιστία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, για την εμπιστοσύνη στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, για την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ και προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι η δύναμη που αντλεί από την κοινωνία είναι εντολή ευθύνης για να σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα παράγει έργο και δουλειά. Ζητούμε εντολή ευθύνης να συνεχίσουμε το έργο μας από την αμέσως επόμενη μέρα για την Ελλάδα που έχουμε δεσμευτεί ότι θα παραδώσουμε στους Έλληνες το 2027».

Σημείωσε επίσης ότι «η αξιοπιστία ενός πολιτικού προσώπου και πολύ περισσότερο ενός πολιτικού προσώπου που έχει διατελέσει πρωθυπουργός και που διεκδικεί την επανεκλογή του, δεν χτίζεται στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου». «Δεν περιμένουν οι πολίτες την προεκλογική περίοδο να δουν αν αυτά που υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα κάνει, αν είναι αξιόπιστος. Η αξιοπιστία χτίζεται όλο το προηγούμενο διάστημα στη σχέση εμπιστοσύνης. Αν εκείνος που σου υποσχέθηκε να σου μειώσει τους φόρους, στους μείωσε. Αν εκείνος που σου υποσχέθηκε να θωρακίσει την πατρίδα, τη θωράκισε. Αν εκείνος που σου υποσχέθηκε αντί να παίρνεις σύνταξη σε 2-3 χρόνια, θα παίρνεις σε 60 μέρες και την παίρνεις. Αν εκείνος που σου υποσχέθηκε ότι παρά τον τυφώνα παγκόσμιων κρίσεων, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανένας μόνος του στο πλαίσιο του εφικτού και το έκανε» προσέθεσε ο κ. Οικονόμου και τόνισε: «Αυτή είναι η αξιοπιστία μας. Αποτελεί διαβατήριο και συστατική επιστολή για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας την επόμενη μέρα. Αυτό ήταν το ένα από τα δύο χαρακτηριστικά που μέτρησε στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες στις πρώτες εκλογές. Το δεύτερο ήταν ότι η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντούσε στα πραγματικά προβλήματα μιας υπαρκτής Ελλάδας. Όχι εκείνης της καταστροφολογίας που περιέφεραν δεξιά και αριστερά ορισμένοι από αντιπολιτευτικό μένος».