Οι εκλογές πλησιάζουν και η «μάχη» των πολιτικών συνεχίζεται όχι μόνο μέσω των ΜΜΕ αλλά και μέσω των social media. Ποιο μέσο ξεχωρίζει και ποιο προτιμούν οι υποψήφιοι;

Από όλα, φαίνεται, να ξεχωρίζει το TikTok, με τους πολιτικούς αρχηγούς να το χρησιμοποιούν κατά κόρον.

Οι πολιτικοί εμφανίζονται πλέον τακτικά στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και οι χρήστες τους έχουν υποδεχτεί με χιλιάδες follow αλλά και σχόλια. Επηρεάζεται όμως η ψήφος τους;

«Άμα έχεις μια συγκεκριμένη ιδεολογία και πιστεύεις σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι το TikTok μπορεί να είναι ο δούρειος ίππος των πολιτικών» ανέφερε πολίτης στο σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Πέμπτης (18/5).

Χαμός στο TikTok

Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν την δυνατότητα να μιλούν ταυτόχρονα σε πολύ μεγάλο κοινό σε διαφορετικές περιοχές, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Κυρίως όμως να στοχεύσουν στους 430.000 νέους που αποτελούν την καινούργια δεξαμενή ψήφων.

Οι περισσότεροι νέοι, όπως λένε, παρακολουθούν τα βίντεο των πολιτικών χωρίς όμως να τους ακολουθούν.

«Εμένα σε αυτήν την ηλικία που είμαι, μου φαίνεται λίγο περίεργο ένας πολιτικός να ασχολείται με TikTok που είναι της νέας γενιάς, αν και καταλαβαίνω ότι κάπως πρέπει να προσεγγίσουν και τη νεολαία για να ψηφίσουν και όλα αυτά» σημείωσε άλλος πολίτης επίσης στο Mega.