Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κατέρχεται ο Μηνάς Σαμαντζίδης ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Θεσαλλονίκης με την παράταξη «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο Μηνάς Σαμαντζίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του 13ου Λυκείου, σπούδασε στο Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. και σήμερα είναι Ψυχίατρος και Γνωστικός – Αναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, διατηρώντας ιατρείο στο κέντρο της πόλης.

Ήταν Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης (2013-2016), Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κεντρικού Τομέα (2004-2010), μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής (2001-2017) και συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος (2004-2007).

Ο Μηνάς Σαμαντζίδης έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (TV100 – FM100), Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Διευθυντής του Υποκαταστήματος Θεσσαλονίκης του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε. του Υπουργείου Πολιτισμού και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. και του Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.