«Στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό τομέα. Καλό θα είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος του πολιτισμού για να γεφυρωθεί το χάσμα με τους ανθρώπους του πολιτισμού που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει αντικαλλιτεχνικό προφίλ» ανέφερε ο Σταύρος Νικολαΐδης γνωστός από το ρόλο του «Μιχαλάκη» στα Εγκλήματα, ο οποίος φιλοξενήθηκε ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ενόψει εκλογών.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου προσκάλεσε γνωστούς καλλιτέχνες που θέτουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές. Δεν θα μπορούσε να λείπει, ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε πως με ευχαρίστηση θα αποδεχθεί την προσφώνηση «κύριε βουλευτά» εφόσον βέβαια εκλεγεί.
«Εγώ μπορώ να είμαι χρήσιμος σ’ αυτό που έχω εμπειρία. Δεν θέλω να κάνω τον ξερόλα. Ο χώρος του πολιτισμού και των τεχνών είναι η ειδικότητά μου. Νομίζω ότι χρειάζεται χρώμα και φαντασία. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχει η πολιτική. Δεν λέω ότι πρέπει να είναι όλοι καλλιτέχνες, αλλά πρέπει να υπάρχουν. Η ΝΔ αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι τους ανθρώπους της τέχνης» ανέφερε το άλλοτε μέλος του χιπ χοπ συγκροτήματος Ημισκούμπρια.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Σερίφης, ευρύτερα γνωστός ως DJ Rico, υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με τη δική του χρησιμότητα στη Βουλή θέτοντας το θέμα σε διαφορετική βάση. «Το θέμα είναι το με ποιον κατεβαίνουμε στις εκλογές. Παίζει ρόλο η προσωπικότητα αλλά στο τέλος της ημέρας το κόμμα έχει κάποιες πολιτικές. Όταν θα έρθει ένας αντιλαϊκός νόμος υπάρχει κομματική γραμμή θα το ψηφίσουν με βάση τη γραμμή του κόμματος. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βελτιωθεί τίποτα. Σημασία έχει με ποιον συμπαρατάσσεσαι και πού θα βρίσκεται. Εγώ εκπαιδευτικός δουλεύω 20 χρόνια, το σημαντικό δεν είναι το βιογραφικό μας, αλλά να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου. Εκεί θα κριθεί ο αγώνας και όχι μόνο μέσα στα έδρανα της Βουλής».