Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κληθούν σύντομα να ψηφίσουν για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση -εφικτή μόνο από τη ΝΔ- ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αν θα υπάρχει ακυβερνησία, δεδομένης της απόλυτης ρήξης μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θυμίζω τη πρόσφατη υπόθεση Γεωργούλη, όπου με αφορμή το αίτημα άρσης ασυλίας του γνωστού ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό, η αξιωματική αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται για πολιτικές αθλιότητες και εκμετάλλευση μιας καθαρά ποινικής υπόθεσης.

Κι αυτό είναι μόνο το τελευταίο επεισόδιο στον πόλεμο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μετά τις κατηγορίες Τσίπρα περί «εκβιαζόμενου Ανδρουλάκη» και τις συκοφαντίες Πολάκη που μίλησε για «πιασμένο ΠΑΣΟΚ». Άρα μιλάμε για κόμματα που δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Επομένως το διακύβευμα της επόμενης κάλπης είναι ξεκάθαρο: κυβέρνηση ΝΔ ή απόλυτη ακυβερνησία.

Η Ελλάδα και η κοινωνία χρειάζονται σταθερή κυβέρνηση κι αυτό ακριβώς προτείνει η ΝΔ στον Ελληνικό λαό. Η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης ζητούν την αυτοδυναμία, όχι απλά για να αποφευχθούν φαινόμενα αστάθειας -λόγω συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων- αλλά γιατί οι πολίτες ένιωσαν το 2015-19 «στο πετσί τους» τι σημαίνουν οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Θυμούνται τους ερασιτεχνισμούς Τσίπρα, τις φαιδρότητες Καμμένου, την χρεωκοπία Βαρουφάκη και τον Λεβέντη (!) σε ρόλο ρυθμιστή, μ’ ένα σωρό κωμικοτραγικά κόλπα ενός πολιτικού θιάσου που οδήγησε την Ελλάδα στα βράχια…

Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία θετική πρόταση για το μέλλον. Το μόνο που κάνει είναι να «πουλάει» κούφιες υποσχέσεις και υποκρισία. Δεν καταθέτει κανένα σοβαρό σχέδιο για την επίλυση προβλημάτων των πολιτών. Η απουσία θετικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ τον έχει οδηγήσει στο σημείο να ανοητολογεί μιλώντας για την ανάγκη λ.χ. «ενεργειακής δημοκρατίας στις ΑΠΕ» χωρίς κανείς να ξέρει τι σημαίνει αυτό, ή να λέει ότι θα φέρει «τη δημοκρατία με το καλό ή με το άγριο»!

Η αλήθεια με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια και την έχει ομολογήσει η τομεάρχης του για την Οικονομία, η κυρία Αχτσιόγλου. Ότι πρόκειται να φορολογήσει -αν ξαναέρθει στην εξουσία- τα πάντα! Αναφέρθηκε μάλιστα σε μια νέα κλίμακα «πραγματικής φορολόγησης» με συντελεστές που θα φτάνουν μέχρι το 90%! Η ΝΔ αντίθετα δεσμεύεται για νέες μειώσεις φόρων και εισφορών και την επόμενη 4ετία, συνεχίζοντας στην ίδια πορεία που χάραξε από την αρχή της προεδρίας του ο Κ. Μητσοτάκης.

Αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισα κι ο ίδιος το 2016 να γίνω από ψηφοφόρος, ενεργό στέλεχος της νέας προσπάθειας της ΝΔ. Η πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δικαίωσε αυτή την επιλογή μου. Ο πρωθυπουργός αλλά και συλλογικά το κόμμα μας έκαναν ένα τεράστιο έργο θέτοντας τις βάσεις για ακόμα πιο σπουδαία πράγματα για την Ελλάδα την επόμενη 4ετία.

Βάση αυτής της σταθερά ανοδικής πορείας ήταν και παραμένει η συμφωνία αλήθειας που έχουμε με τον Ελληνικό λαό από το 2019. Μια δέσμευση σοβαρότητας, υπευθυνότητας και συστηματικής δουλειάς της ΝΔ για τους πολλούς.

Από την άλλη πλευρά ακούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά συνεχώς για «Δικαιοσύνη» και το μόνο που βλέπουμε είναι η υποκρισία του. Γιατί δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει 2 πρώην υπουργούς του αμετάκλητα καταδικασμένους από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, τον κ. Παππά μάλιστα με 13-0 (!) και όχι μόνο να τους καλύπτει αλλά να «κατεβάζει» τον τελευταίο ξανά ως υποψήφιο βουλευτή…

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος την ώρα που μιλά για «Δικαιοσύνη», ταυτόχρονα συκοφαντεί την καταγγέλλουσα στην υπόθεση Γεωργούλη και μάλιστα μέσω 2 υποψήφιων βουλευτριών του (!) δείχνει όχι μόνο το ανύπαρκτο πολιτικό ήθος του αλλά και την θεατρινίστικη του στάση απέναντι στα δικαιώματα των γυναικών.

Οι πολίτες βλέπουν κι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους για την αλήθεια και την αξιοπιστία όλων των κομμάτων. Γι’ αυτό θεωρώ βέβαιη τη νίκη της ΝΔ.

Γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μιαν αντιπολίτευση που πάσχει όχι μόνο από αναξιοπιστία αλλά κυρίως από απουσία σοβαρών προτάσεων για το μέλλον. Κι από αυτήν ακριβώς τη σύγκριση της ΝΔ με τους υπολοίπους θα κερδίσουμε το μέλλον της πατρίδας.

  • Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Βουλευτής Μαγνησίας ΝΔ και γιατρός – χειρούργος