Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ακόμη δύο καταγγελίες σε βάρος του από πρώην συνεργάτες του για κακοποιητική συμπεριφορά. Η μια μάλιστα φαίνεται να είναι κοντά στο να κάνει επίσημη καταγγελία, μετά την Ελένη Χρονοπούλου, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες Έφη Κουτσοκώστα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μία γυναίκα παρενοχλήθηκε από τον ευρωβουλευτή, ενώ ένας άνδρας υπέστη κακοποιητική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για μια κοπέλα η οποία εργαζόταν ως ασκούμενη στο γραφείο του κ. Γεωργούλη πριν από κάποια χρόνια, στην αρχή σχεδόν της θητείας του είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη, και η οποία έμεινε στο γραφείο του για λιγότερο από ένα χρόνο. Η κοπέλα φέρεται (τέλη 2019 – αρχές 2020) σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει τότε στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου να είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον κ. Γεωργούλη εκτός Ευρωκοινοβουλίου σε κάποιον άλλο χώρο, και άσκηση σωματικής βίας από τον ίδιο.

Φέρεται να είχε πάει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, εντούτοις το θέμα δεν προχώρησε, και η ίδια δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως φέρεται να έχει έρθει ήδη σε επαφή με δύο δικηγόρους στην Ελλάδα, προκειμένου να δει τι μπορεί να κάνει κι αν μπορεί και η ίδια να καταθέσει επίσημη καταγγελία.

Είναι ωστόσο τρομοκρατημένη από το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα στην υπόθεση της Ελένης Χρονοπούλου, της οποίας τα προσωπικά στοιχεία διέρρευσαν, κάτι που φοβάται ότι θα συμβεί και στην ίδια. Μένει να δούμε αν θα κάνει την επίσημη καταγγελία τις επόμενες ώρες ή όχι.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – «Ως εδώ»

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην υπόθεση, τονίζοντας:

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρη και ακαριαία «καμία συγκάλυψη, είμαστε με τα θύματα». Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τολμούν να πουν το ίδιο;

Η αθλιότητα της ΝΔ δεν έχει όριο.

Ως εδώ όμως, με την αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της.

Πρώτα ο κος Γεωργιάδης, αργότερα τα φιλικά σε αυτή ΜΜΕ, χθες ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά μια προσωπική υπόθεση, που όλους μας έχει σοκάρει και για την οποία η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία και ξεκάθαρη.

Αλήθεια όμως τι ακριβώς ισχυρίζονται;

Ότι γνωρίζαμε την καταγγελία, όταν η ίδια η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι ουδείς γνώριζε, ούτε η ίδια η οικογένειά της;

Και ποιο είναι το μπούμεραγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο με θράσος μίλησε χθες ο κος Μητσοτάκης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε ίσες αποστάσεις κράτησε, ούτε «ναι μεν αλλά» είπε, ούτε κάλυψε κανέναν, ούτε εξαπατημένος δήλωσε.

Αυτά τα έκανε η ΝΔ, ο κος Μητσοτάκης και υπουργοί του, για πλείστες περιπτώσεις, ακόμη και παιδοβιαστών, όπως ο κος Λιγνάδης ή ο στενός συνεργάτης του κου Μητσοτάκη, κος Νίκος Γεωργιάδης, για τον οποίο έσπευσαν ακόμη και ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο διακεκριμένα στελέχη της ΝΔ.

Δεν είμαστε το ίδιο.

Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες.

Από όπου και αν προέρχονται.

Αυτή είναι η διαφορά μας.

Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά.

Για όλες τις υποθέσεις.

Δικαιοσύνη για όλους.

Δικαιοσύνη παντού.

Αν τολμούν, ας το πουν και αυτοί.

Πυρά από τη Νέα Δημοκρατία για ανάρτηση δεύτερης υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γερωγούλη

«Χθες, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, ταυτιζόμενη με ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό τύπο! Σήμερα, άλλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από μια τόσο σοβαρή καταγγελία, βλέπει “στημένο γεγονός”. Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.