Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξή του πως μέσα στο επόμενο διάστημα έρχονται πέντε προγράμματα για νοικοκυριά και επαγγελματίες με την υποβολή αιτήσεων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Τα προγράμματα θα αφορούν τα φωτοβολταϊκά στη στέγη, το Αλλάζω Θερμοσίφωνα, το Εξοικονομώ 2023 για όλα τα νοικοκυριά, το Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους και το Εξοικονομώ επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3, ο προϋπολογισμός επιδότησης των προγραμμάτων ανέρχεται στα 1,2 δισ ευρώ, τα οποία θα διατεθούν τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, επεσήμανε πως αυτά τα χρήματα, θα κινητοποιήσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ επενδύσεων.

Όσον αφορά την τιμή των καυσίμων κίνησης στη χώρα μας, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως είναι πολύ ακριβά. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε, όπως το κάναμε και με το fuel pass» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρεκας.

Κώστας Σκρέκας

Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, πως με τη βοήθεια της κρατικής επιδότησης στο ρεύμα, υπάρχουν πάροχοι που για τον Απρίλιο έχουν ανακοινώσει τιμές που προσεγγίζουν τα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε κάποιους προμηθευτές η τιμή λιανικής μειώνεται στα 9 λεπτά η κιλοβατώρα, όταν η τιμή της ΔΕΗ, πριν την κρίση, ήταν περίπου στα 11 λεπτά.