«Ο τουρισμός δίνει ανάπτυξη και αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα mega».

Όπως σημείωσε, οι πληρότητες, που αγγίζουν για το Πάσχα το 100% στους δημοφιλείς προορισμούς, και τα εντυπωσιακά στοιχεία κρατήσεων για τη φετινή σεζόν αποδεικνύουν τη σημαντική εισφορά του τουρισμού στην οικονομία τς χώρας και τη στήριξη που δίνει σε εμπόρους, αγρότες, στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και στον τομέα της κατασκευής, καθώς πλέον 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται στη χώρα είναι τουριστικές.

«Η τουριστική περίοδος ήδη ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου και κατά γενική ομολογία στην Αθήνα και στην Αττική δεν σταμάτησε ποτέ. Έχουμε 58 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ. Από τον Απρίλιο πέντε απευθείας πτήσεις από τον Καναδά -από Μόντρεαλ και Τορόντο- οι οποίες από την 1η Μαΐου θα γίνουν δέκα την εβδομάδα, ενώ άνοιξαν και οι αγορές της Αυστραλίας και της Κίνας που ήταν κλειστές λόγω πανδημίας», τόνισε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός φέρνει αδιαμεσολάβητα έσοδα στη μέση ελληνική οικογένεια και επομένως η προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξής του θα πρέπει να είναι υπερκομματική.

Σχετικά με την τροπολογία που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο υπουργός δήλωσε: «Το 2014, σε μία πάρα πολύ δύσκολη εποχή, εγώ ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με μία συντονισμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, είχαμε συλλάβει τον κύριο Κασιδιάρη με τη συγκεκριμένη δικογραφία η οποία υπήρχε. Και αυτό τον οδήγησε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση. Δεν έχει περάσει τόσο πολύ καιρός από τότε και δεν πιστεύω ότι ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε η ελληνική πολιτεία έχουν ξεχάσει υπό ποιες συνθήκες και με ποιο τρόπο λειτούργησαν οι συγκεκριμένοι κύριοι».

Όπως υπογράμμισε, δεν πρέπει να δούμε ποτέ ξανά στο ελληνικό Κοινοβούλιο εικόνες όπως αυτές του παρελθόντος και για αυτό υπάρχουν συνταγματολόγοι και νομικοί που ξέρουν τον τρόπο. «Νομίζω ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, και εδώ δεν χωράνε αστερίσκοι ούτε μικροπολιτικές, έχει μία καθαρή θέση και στάση στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι σημαντικό να συμφωνούμε σε αυτά τα οποία θωρακίζουν τη δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ σημείωσε ότι τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας είναι πάρα πολύ σημαντικά και δεν έχουν χρώμα, ούτε κόμμα, τονίζοντας πως θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι και η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να αφήνεται να κάνει κάνει τη δουλειά της, πάντα, όμως, με σεβασμό στον πολίτη».