Πρόεδρος στο αποκαλούμενο «κόμμα Κασιδιάρη», ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, αναλαμβάνει ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε ιδρύσει τον Φεβρουάριο του 2022 το δικό του κόμμα, το Εάν» το οποίο υιοθετεί όλα τα κλισέ της σύγχρονης ακροδεξιάς («θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων», «θα θέσει τέρμα στον λαθρομεταναστευτικό εποικισμό της χώρας»). Στην επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το dikastiko.gr υποστήριξε ότι «δεν είχε καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και επιβεβαίωσε ότι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας».

Η πρότασή του, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι να καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και να αναλάβει μόνος του αφού εκλεγεί πρόεδρος από συνέδριο 70 ατόμων. Και όλα αυτά ερήμην του κ. Κασιδιάρη. Ο κ. Κανελλόπουλος προσφέρεται ως αρχηγός αντ’ αυτού και υπόσχεται ότι θα υποστηρίξει το «κόμμα Κασιδιάρη» ενώπιον του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο θα επικυρώσει τον κατάλογο των κομμάτων για τις εκλογές.