Το ερώτημα εάν επηρεάζεται η ημερομηνία των εκλογών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη τέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό, στη διάρκεια της εκπομπής «Επτά» της ΕΡΤ.

«’Όσο γνωρίζω τον πρωθυπουργό, είμαι βέβαιος ότι θα έχει κόψει κάθε τέτοιου είδους συζήτηση και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μπαίνουμε σε τέτοιου είδους αναζητήσεις μέχρι να μπουν τα πράγματα σε μια πορεία και να τιμήσουμε τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Ο κ. Λιβανός υπενθύμισε ότι έχει προγραμματιστεί μια συνέντευξη Τύπου του υπουργού Επικρατείας που πλέον είναι αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών και μεταβαίνει τόσο στη Λάρισα όσο και τη θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας ο Σπήλιος Λιβανός ανέφερε ότι ζητήθηκε από τα κόμματα να προτείνουν κάποιον εξειδικευμένο τον οποίο εμπιστεύονται. «Η κυβέρνηση μίλησε για υπερκομματική προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνομαι ότι δεν ήθελε να συμμετέχει και δεν έστειλε. Αν κατάλαβα καλά το ΠΑΣΟΚ έστειλε τον εκπρόσωπό του και έχει οριστεί μια τριμελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων καθηγητών πανεπιστημίου και ενός δικαστικού. Μπορούμε να έχουμε μια υπερκομματική επιτροπή η οποία να μην μπει σε κομματικά στεγανά, αλλά να δώσει απαντήσεις.