Η καινούργια εικόνα του νέου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που θα μεταμορφώσει το Κέντρο της Αθήνας, παρουσιάστηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η παρουσίαση αφορούσε στη μελέτη του αρχιτεκτονικού προσχεδίου που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού πολιτιστικού οράματος, το οποίο φέρει τις υπογραφές των αρχιτεκτονικών γραφείων Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ και Αλέξανδρου Τομπάζη.

Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι ένα προσωπικό του όνειρο γίνεται πραγματικότητα μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης επέκτασης και αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Θυμήθηκε ότι το γραφείο του ήταν στην Χαλκοκονδύλη και περνούσε από εκεί και πως έζησε την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.

Μίλησε για ένα νέο τοπόσημο και ένα εμβληματικό έργο για να αναβιώσει μια ολόκληρη γειτονιά.

Είμαστε στο σημείο να έχουμε κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του οράματος, τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι αν και δεν το συνηθίζει, ευχαρίστησε την σύζυγό του Μαρέβα λέγοντας ότι υπήρξε η καρδιά αυτής της όλης προσπάθειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι σίγουρα θα αποτελέσει μια σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης και μια ευκαιρία να προσελκύσουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο περισσότερους επισκέπτες.

Ο πρωθυπουργός, είπε ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά αλλά εκτός από το χρονοδιάγραμμα υπάρχει και ο οδικός χάρτης για τις μελέτες. Όλες θα χρηματοδοτηθούν από ιδιωτικές δωρεές.

Υπάρχει, είπε, μεράκι, διάθεση και τεχνογνωσία για να γίνει πράξη το συντομότερο δυνατό. 

Οι μακέτες από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο