Για το μανιφέστο των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης και πώς το σχολιάζει η κυβέρνηση ρωτήθηκε από το Νewsbeast ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η Ελλάδα», είπε, «προσδοκά μετά τις τουρκικές εκλογές το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας στην Τουρκία να επανέλθει στο φάσμα της λογικής. Να αντιληφθεί ότι οι προκλήσεις αλλά κυρίως η παραχάραξη της πραγματικότητας διευρύνουν τα αδιέξοδά της απέναντι πλευράς και δεν έχει να εισφέρει τίποτα στην Τουρκία και στην επιδίωξη που όλοι πρέπει να έχουμε για κλίμα συνεννόησης με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και γενικά για ένα πλαίσιο συνεννόησης στην ευρύτερη περιοχή μας».

Για την επίσκεψη Μπλίνκεν τον Φεβρουάριο είπε ότι όταν έχουμε νεότερα θα τα ανακοινώσουμε «Η χώρα μας είναι σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ και παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Με το παράλογο δεν συνομιλούμε. Έχουμε δημιουργήσει το αποτρεπτικό πλαίσιο για να απαντάμε σε κάθε πρόκληση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ σε ό,τι αφορά στις χθεσινές παραβιάσεις ενώ είχαμε το ατύχημα με τον Φάντομ στην Ανδραβίδα είπε ότι «η χώρα μας απέναντι σε κάθε πρόκληση θα απαντά με αποφασιστικότητα».