Σημαδιακή επίσκεψη πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χωριά της ελληνικής μειονότητας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανώς συγκινημένος τόνισε ότι νιώθει μεγάλη τιμή που είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα.

Μετά τη Χειμάρρα όπου έτυχε θερμής υποδοχής το πρωί της Πέμπτης (22/12), ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του κάνοντας μια στάση στη Λιβαδειά πριν  ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Δερβιτσάνη. Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, συνόδεψε τον κ. Μητσοτάκη στο ταξίδι του.

 Στη Λιβαδειά, ο πρωθυπουργός απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε 300 και πλέον ομογενείς στον προαύλιο χώρο του ενιαίου Λυκείου «Λευτέρης Στάλιος». Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υπογραφή του συνυποσχετικού για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία και επέμεινε ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος επίλυσης των διαφορών ανάμεσα σε πολιτισμένες χώρες.

ΛιβαδειάΒίντεο: Λεωνίδας Παππάς

Posted by Himara.gr on Thursday, December 22, 2022

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκαν μικρά παιδιά με παραδοσιακές στολές τα οποία είπαν και ένα συγκινητικό ποίημα , όπου σε κάποιον στίχο του έλεγε «εμείς που μένουμε εδώ κρατάμε Θερμοπύλες και θέλουμε να ζήσουμε στις πατρικές εστίες».

Ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε και αγκάλιασε πολλά παιδιά της μειονότητας και το κλίμα ήταν πολύ ζεστό.

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα προσωπικά και αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος που έχω την τιμή να είμαι ο…

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Thursday, December 22, 2022