«Με τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις υπουργών δημιουργείται κλίμα καχυποψίας που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση, που είναι σαράκι στα θεμέλια της Δημοκρατίας», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για «αστήρικτες δημοσιεύσεις λιστών που δημιουργούν κλίμα βούρκου».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και αναφερόμενος σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που περιέλαβε το όνομα του σε δεύτερη λίστα με παρακολουθούμενους από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε πως γενικώς προσέχει στις επικοινωνίες του και προσωπικά παίρνει μέτρα, αναφέροντας παράλληλα ότι όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις οφείλουν να είναι διαφανείς και προσεκτικοί στις επικοινωνίες τους.

Πάντως αναφορικά με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έκανε λόγο για «υπαρκτό πρόβλημα που συνδυάστηκε με μια αστοχία, για την οποία αναλήφθηκε άμεσα η πολιτική ευθύνη. Αυτή η κυβέρνηση, όταν προκύπτει πρόβλημα, λαμβάνει μέτρα. Υπάρχει άμεση ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Όπως παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας, υπήρχαν παράνομα λογισμικά και επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό, εκτός από το ότι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019, άλλαξε τον νόμο και από κακούργημα έκανε πλημμέλημα την παρακολούθηση. Θα υπάρξει επαναφορά της παρακολούθησης σε κακούργημα, όμως η αλλαγή αυτή στον νόμο, δεν θα έχει αναδρομική ισχύ».

Και πρόσθεσε: «Αμφισβητώ τη λίστα και τα συμφέροντα γύρω από αυτήν. Γίνεται προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει κλίμα σε βάρος του πρωθυπουργού για κάτι πολύ σημαντικό. Η Δικαιοσύνη οφείλει να καλέσει όσους φέρονται να γνωρίζουν για την υπόθεση και να αποκαλυφθεί εάν πρόκειται για πραγματικά περιστατικά ή για έργο συκοφαντών. Με τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις υπουργών και τη δημόσια συζήτηση επ’ αυτών δημιουργείται κλίμα καχυποψίας που οδηγεί σε αποσταθεροποίηση, που είναι σαράκι στα θεμέλια της Δημοκρατίας. Οι αστήρικτες δημοσιεύσεις λιστών δημιουργούν κλίμα βούρκου. Δεν είμαι αφελής, ήξερα πως όταν ανέλαβα τη θέση του υπουργού Επικρατείας ότι πολλοί θα ενδιαφέρονταν να μάθουν όσα συζητούνταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Κανείς δεν πρέπει να είναι ανυποψίαστος και αφελής για τέτοια πράγματα».