Μια ακόμη αντίδραση για το πολυνομοσχέδιο από τα «σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε σαφώς ηπιότερους τόνους σε σχέση με τις αντιδράσεις των βουλευτών στο ΚΤΕ της Δευτέρας, έρχεται από τη Νεολαία του Κινήματος.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Κώστας Πανταζής, τονίζεται ότι «υπάρχει ορατός κίνδυνος, με την διάρρηξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την προτεραιότητα της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, την υποβάθμιση της Διαιτησίας, το νέο πλαίσιο απολύσεων και την επιμήκυνση της ενοικίασης εργαζομένων, να φουντώσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και να παγιωθεί ένα σκληρό εργασιακό παρόν και μέλλον για τη σημερινή Νεολαία. Μια Νεολαία που βρίσκεται σε διαρκή αγώνα επιβίωσης».

Και καταλήγει, καλώντας τα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις: «Η υπέρβαση της κρίσης θα γίνει πραγματικότητα, όχι μόνο εξασφαλίζοντας δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά κυρίως την κοινωνική συνοχή. Αυτό προϋποθέτει την ύπαρξη και την υλοποίηση ενός παραγωγικού ανθρωποκεντρικού αναπτυξιακού σχεδίου της Χώρας, που θα συμφωνηθεί από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων. Ενός σχεδίου που θα διασφαλίζει δίκαιη κατανομή των βαρών για την υλοποίησή του, και κατ’ επέκταση και των ωφελειών που θα προκύψουν από την επιτυχία του».