Νέο εσωτερικό ρήγμα προκαλείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ΜέΡΑ25, καθώς η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα με επιστολή της προς το προεδρείο του Σώματος ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται. Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη γυναίκα βουλευτής που αποχωρεί από το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, καθώς έχουν προηγηθεί η Κωνσταντίνα Αδάμου και η Αγγελική Αδαμοπούλου που είχαν κάνει λόγο για μια κλειστή λέσχη εκλεκτών και για αυταρχισμό εντός του κόμματος.

Η κ. Μπακαδήμα, ήταν συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015, δηλαδή την περίοδο που αυτός επιτελούσε καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο κ. Βαρουφάκης έμαθε για τις προθέσεις της κ. Μπακαδήμα, έσπευσε να στείλει στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα επιστολή διαγραφής της, αλλά είχε προλάβει να φτάσει πρώτη η ανακοίνωση της βουλευτού Β’ Πειραιώς.

Το ΜεΡΑ25 σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «δεν κάνουμε πίσω. Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται».