Χάρις στην άμεση παρέμβαση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν πήρε διαστάσεις η επίθεση που εξαπέλυσε η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άννα Βαγενά στη Βουλή κατά του συναδέλφου της από τη Νέα Δημοκρατία Μάξιμου Χαρακόπουλου, που τον ρώτησε πώς νιώθει που βρίσκεται «σε… κόμμα παιδεραστών».

Το επεισόδιο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. Η κ. Βαγενά απευθυνόμενη στον κ. Χαρακόπουλου και με αφορμή το γεγονός ότι ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κοριτσάκι από τον Κολωνό ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας του είπε: «Πώς αισθάνεσαι που είσαι στο κόμμα των παιδεραστών;».

«Τι είναι αυτά που λες; Ντροπή σου» του απάντησε εκείνος, ζητώντας από την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να παρέμβει. Πράγματι, η κ. Γεροβασίλη ανακάλεσε στην τάξη τη βουλευτή κατόπιν επικοινωνίας που είχαν και κάλεσε την κ. Βαγενά να τηλεφωνήσει στον κ. Χαρακόπουλο και να του ζητήσει συγγνώμη για την απρέπεια, όπως και έγινε.