Τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση εμβληματικού προσώπου της Αριστεράς και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν και τα επίσημα αποκαλυπτήρια της αίθουσας που θα φέρει το όνομά του.

Η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη κίνηση ανήκει στην Ευρωομάδα της Αριστεράς και ιδίως σε μια σειρά από ενέργειας του Α’ αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη. Όταν έθεσε το σχετικό αίτημα, έγινε αμέσως αποδεκτό, καθώς ο Μανώλης Γλέζος αναγνωρίζεται στη γηραιά ήπειρο ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αντίστασης κατά του Γ’ Ράιχ. Για το λόγο αυτό η εκδήλωση θα έχει διακομματική συμμετοχή. Το παρών θα δώσουν ευρωβουλευτές σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα, πολιτικοί αρχηγοί, καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και επιζώντες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανάμεσα στους ομιλητές αναμένεται να είναι η Μαλτέζα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα Τεντέσκο Τρίκκας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νίκος Βούτσης.