Εντυπωσιασμένος εμφανίστηκε ο Γάλλος τέως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ από τις γαστρονομικές γεύσεις που απόλαυσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη συμπρωτεύουσα, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην πόλη.

Ο κ. Ολάντ ενημερώθηκε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας, το οποίο έχει ιδρυθεί το 2004. Σε αυτό συμμετέχουν 246 πόλεις και κωμοπόλεις απ’ όλο τον κόσμο και ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη που είχε την τιμή θα ενταχθεί.

Άλλωστε η συμπρωτεύουσα έχει παράδοση στη γαστρονομία λαμβάνοντας πολυπολιτισμικές επιρροές απ’ όσους πέρασαν και έζησαν σε αυτό τον τόπο. Μικρασιάτες, Εβραίους, Αρμένιους και Οθωμανούς που έφεραν μαζί τους τις γεύσεις και τα υλικά τους. Μάλιστα από το 2011 διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και το Food Festival που έχει ως στόχο την ανάδειξη των προϊόντων και της γαστρονομίας της πόλης, όπως είναι τα ντολμαδάκια και το μυδοπίλαφο.

Εντυπωσιάστηκε από τις γαστρονομικές γεύσεις της Θεσσαλονίκης ο Φρανσουά Ολάντ

Αυτά που κέρδισαν πάντως στον Γάλλο τέως πρόεδρο, ήταν τα παραδοσιακά σαλονικιώτικα κουλούρια, τα οποία του πρόσφερε πασπαλισμένα με μπόλικο σουσάμι, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την επίσκεψη στο γραφείο του.

Οι δύο τους κάθισαν και συνομίλησαν επί ώρα σε χαλαρό κλίμα τόσο για το φαγητό όσο και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που δεν άπτονται άμεσα της πολιτικής.

Εντυπωσιάστηκε από τις γαστρονομικές γεύσεις της Θεσσαλονίκης ο Φρανσουά Ολάντ