«Η κυβέρνηση θα αντισταθεί και θα ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας το θέμα των παρακολουθήσεων στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως τόνισε «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει στην διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για ένα θέμα εθνικά και πολιτικά ευαίσθητο. Η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή δεν σταμάτησε να κόπτεται για την δημοκρατία και τους θεσμούς. Χθες όμως αναδείχθηκε η υποκρισία.

Η Βουλή ανέλαβε ένα σοβαρό κομμάτι της υπόθεσης. Οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και παρά ταύτα όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής η χθεσινή συνεδρίαση μεταδιδόταν κατά την διάρκειά της επιλεκτικά σε συγκεκριμένα ΜΜΕ. Η επίκληση των διαδικασιών είναι προσχηματική και είναι από κάποιους που το μόνο που θέλουν είναι ανεξέλεγκτη δημοσιότητα».

Και συνέχισε: «Επιπλέον, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλικά προς την αντιπολίτευση ΜΜΕ δημιουργούν ένα δόλιο αφήγημα. Κάποιοι που παριστάνουν τους θεματοφύλακες δεν χάνουν ευκαιρία να παραβιάζουν τους θεσμούς για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει τι συνέβη οφείλει να περιφρουρήσει τις διαδικασίες και τους θεσμούς. Η κυβέρνηση θα αντισταθεί και θα ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι».

Απαντώντας ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας είπε: «Όσες δυνάμεις θεωρούν ότι μπορούν να βγουν κερδισμένες από την αστάθεια σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Η κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλεια στον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας».