Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όλοι γνωρίζουν ποιος εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και το προσφυγικό εδώ και πολύ καιρό εκμεταλλευόμενος την δυστυχία ανθρώπων που αναζητούν καλύτερη μοίρα. Οι ελληνικές αρχές σώζουν ανθρώπινες ζωές στον Έβρο και στο Αιγαίο και υπερασπίζονται τα σύνορά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσει η πατρίδα όσα ζήσαμε στην περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης. Δεν θα έχουμε ούτε Μόριες, ούτε Ειδομένη, ανθρώπους να ταλαιπωρούνται στα κέντρα των πόλεων σε εθνικές οδούς και σε σιδηροδρομικές γραμμές. Η Ελλάδα θα εξακολουθεί να φυλάει τα σύνορά της και να σώζει ζωές», είπε ο κ. Οικονόμου.

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο είπε: «Αυτό που πρέπει να εξηγήσει ξεκινώντας να μιλάει ο Ερντογάν για το προσφυγικό είναι το πώς φεύγουν από τα τουρκικά παράλια αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχει μια συμφωνία με την ΕΕ. Όλα τα υπόλοιπα δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική».

Για τις αμφισβητήσεις της κυριαρχίας μας από τον Τσαβούσογλου τόνισε: «Η χώρα μας έχει κατοχυρωμένα τα κυριαρχικά της δικαιώματα από το διεθνές δίκαιο. Έχουμε ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα και συμμαχίες».

Τέλος, για το ενδεχόμενο επέκτασης του φράχτη στον Έβρο σημείωσε: «Ό,τι είναι απαραίτητο να γίνει για την φύλαξη των συνόρων μας σε αυτό τον ιδιότυπο υβριδικό πόλεμο θα γίνει και στο Αιγαίο και στον Έβρο. Σεβόμαστε το δίκαιο και δεν θα γίνουμε ποτέ πολιτικά αφελείς».