Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε, από την Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργειακών Κρίσεων του ΥΠΕΝ, για τα εναλλακτικά σενάρια που έχει επεξεργαστεί η Επιτροπή σε περίπτωση μειωμένης διάθεσης ή και πλήρους διακοπής ρωσικού φυσικού αερίου το φθινόπωρο και τον χειμώνα προς την Ευρώπη προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα παραγωγής, εισαγωγών, εξαγωγών και αποθήκευσης και διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία μετείχε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, έγινε, επίσης, εκτίμηση για την πορεία των διεθνών τιμών καυσίμων και η επίπτωση στις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο γ.γ Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και η γ.γ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Από την πλευρά των φορέων της αγοράς συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΣΦΑ Ρίτα Γκάλι και ο Παντελής Κάπρος καθηγητής ενεργειακής οικονομίας στο ΕΜΠ, σύμβουλος της κυβέρνησης.