Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στην τιμή του πιτόγυρου που έχει φτάσει στα 3,5 ευρώ λέγοντας προς τους υπόλοιπους βουλευτές -κυρίως στους κυβερνητικούς- ότι δεν τρώνε σουβλάκι.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega προβλήθηκε ρεπορτάζ έξω από τη βουλή με τον Χρήστο Μπουκώρο της ΝΔ, τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ και την Νάντια Γιαννακοπούλου του ΠΑΣΟΚ να μιλούν για την τιμή του πιτόγυρου το οποίο… τιμούν στο τραπέζι τους.

«Αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων, δυστυχώς και αυτό πλήττεται από τη διεθνή κρίση και τις ανατιμήσεις, στο Βόλο παραμένει στα 3 ευρώ και εξίσου γευστικό», σχολίασε ο Χρήστος Μπουκώρος, με τον Κώστα Ζαχαριάδη να αναφέρει: «Τρώω, το πιτόγυρο κάνει 3,45 ευρώ, το σκέτο 2 ευρώ. Νομίζω ότι αυτά κάθε φυσιολογικός άνθρωπος τα γνωρίζει και κάθε πολιτικός οφείλει να τα γνωρίζει».

«Πιτόγυρο, το αγαπημένο μας είναι στα 3.20, εγώ βέβαια προτιμώ το καλαμάκι κοτόπουλο στα 2 ευρώ, παίρνουμε τις πατατούλες με 3 ευρώ και τη χωριάτικη με 4,5-5 ευρώ», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Όσο για την τιμή που έχει το σουβλάκι; Στα ψητοπωλεία της Αττικής η τιμή στο τυλιχτό με γύρο ξεκινάει από τα 3,5 ευρώ και φθάνει και τα 4 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες να σημειώνουν πως οι τιμές έχουν αυξηθεί σε όλες τις πρώτες ύλες.