Η Έλενα Ράπτη Bουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση  των Δημοτικών Σχολείων Τελένδου, Ριζίων, Θύμαινας και Μαθρακίου και μίλησε στους μαθητές για τον κανόνα του εσώρουχου παρουσιάζοντας όλα τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Μίλησε για την  καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την προστασία των παιδιών και αναφέρθηκε στη σημασία της σωστής ενημέρωσης των μικρών παιδιών, διότι οι δράστες στοχεύουν σε μικρές ηλικίες. 

Είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν ότι διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν φιλί ή χάδι, να μάθουν να λένε όχι αμέσως σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς, να αποφεύγουν καταστάσεις που απειλούν την ασφάλεια τους και να ενημερώνουν τον ενήλικα που εμπιστεύονται.

Η βουλευτής εξήγησε στα παιδιά ότι το σώμα τους, τους ανήκει και ότι κανένας δε μπορεί να τα αγγίξει χωρίς την άδειά τους. 

Επίσης, παρουσίασε απλές ιστορίες σε βίντεο που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν κανόνες αντιμετώπισης ενδεχόμενων κινδύνων  και εν τέλει να τολμούν να σπάσουν τη σιωπή.