Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον λόγο που εκφώνησε στο αμερικανικό Κογκρέσο δίνουν στελέχη που είτε ανήκαν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είτε δεν προβαίνουν εύκολα σε φιλοφρονήσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Στέφανος Μάνος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και επί χρόνια υπουργός κ. Πάγκαλος με ανάρτησή του στο Twitter δίνει τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για «εμπνευσμένη ομιλία».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Μάνος, ιδρυτής του κόμματος των Φιλελευθέρων και συνιδρυτής του κόμματος Δράση που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, προτού συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, γράφει σήμερα επίσης στο Twitter: «Εμπνευσμένη ομιλία

@kmitsotakis. Με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μίλησε στους αντιπροσώπους των ΗΠΑ ως εκπρόσωπος της μεγάλης δύναμης της δημοκρατίας και της ισονομίας. Αισθάνθηκα περηφάνια για τον πρωθυπουργό μου».

Ενδιαφέρον προκαλεί πάντως και το σχόλιο του στελέχους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Σπύρου Καρανικόλα, πρώην εκπροσώπου του Ανδρέα Λοβέρδου κατά τις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, που σε ανάρτησή του γράφει: «Ως Έλληνας μόνο εθνικά υπερήφανος μπορώ να νιώσω με αυτήν την εικόνα. Όσοι δεν το αναγνωρίζουν, απλά αποδεικνύουν τη συμπλεγματική μεμψιμοιρία τους, επειδή προφανώς θα ήθελαν διακαώς να βρίσκονται στη θέση του @kmitsotakis».