«Η ΝΔ και ο εκπρόσωπός της καλό είναι να μην δείχνει τόσο έντονα τον πανικό της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στη ΝΔ.

Ειδικότερα αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σήμερα έχει 172.000 εγγεγραμμένα μέλη εκ των οποίων πάνω από 110.000 εγγράφηκαν σε μια κάλπη που αφορούσε μόνο μέλη και όχι φίλους και συγγενείς». «Και σε μια εκλογή», προσθέτει, «όπου πράγματι δεν υπήρχε έτερος υποψήφιος, αλλά αυτό μάλλον κάνει ακόμη μεγαλύτερο το σημερινό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πάνω από 150.000 ψήφους για να επανεκλεγεί» και «θυμίζει» ότι «ο κ. Μητσοτάκης σε μια διαδικασία όπου ψήφιζαν όχι μόνο μέλη αλλά ακόμη και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων έλαβε 115.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 173.000 στον δεύτερο», ενώ «αντιστοίχως ο κ. Ανδρουλάκης 98.000 ψήφους στον πρώτο γύρο και 139.000 στον δεύτερο». «Πόσοι από αυτούς είναι μέλη των κομμάτων τους ας μην το ψάξουμε καλύτερα», σχολιάζει.

«Όσον αφορά τους 15χρονους», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «καλό θα είναι να ανατρέξουν εκεί στη ΝΔ στο καταστατικό της ΟΝΝΕΔ όπου η ηλικία εγγραφής μέλους είναι τα 13 χρόνια και όχι τα 15 που είναι στο καταστατικό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ». Καταληκτικά η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται κιόλας…».