Τη «σφραγίδα» του γνωστού εκλογολόγου και ομότιμου καθηγητή εκλογικής κοινωνιολογίας το πανεπιστήμιο Αθηνών Ηλία Νικολακόπουλου θα έχουν τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή, όπου τα μέλη θα κληθούν να αναδείξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή και να ανανεώσουν τη θητεία του Αλέξη Τσίπρα στο θώκο του προέδρου.

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Mega στην παρουσίαση των εκλογικών βραδιών τις τελευταίες μέρες βρίσκεται διαρκώς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην πλατεία Κουμουνδούρου, προκειμένου να συντονίσει τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ενόψει των διαδικασιών της 15ης Μαΐου, δεδομένου ότι για πρώτη φορά θα στηθούν 1.000 κάλπες σε όλη τη χώρα από τη μείζων αντιπολίτευση.

Παράλληλα ο κ. Νικολακόπουλος έχει την ευθύνη του συντονισμού των χιλίων εθελοντών – χειριστών των τάμπλετ που θα βρίσκονται ένας σε κάθε εκλογικό κέντρο, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα, προκειμένου να διεκπεραιώσουν με ταχύτητα και ακρίβεια την εκλογική διαδικασία καθώς επίσης και να λύσουν επιμέρους προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε απομακρυσμένες περιοχές της επικρατείας.

Όταν κλείσουν οι κάλπες, ο πανεπιστημιακός καθηγητής θα ανακοινώσει από την Κουμουνδούρου το επίσημο αποτέλεσμα, που σε πρώτη φάση θα αφορά την ανάδειξη του πρόεδρο του κόμματος, βάσει της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων. Στα αμέσως επόμενα λεπτά θα αρχίσουν να καταφθάνουν τα πρώτα αποτελέσματα που θα αφορούν την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής η οποία όμως θα πάρει ώρα εάν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν κατατεθεί 776 υποψηφιότητες για τις 300 θέσεις.