«Σε μία κρίσιμη και σύνθετη στιγμή για την κοινωνία, τη χώρα αλλά και την παγκόσμια πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ένα συνέδριο μαζικότατο, στο οποίο συμμετείχαν 5.500 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα σε κλίμα ελεύθερης έκφρασης, ζωντανού διαλόγου και σύνθεσης, λήφθηκαν αποφάσεις, άλλες ομόφωνα και άλλες κατά πλειοψηφία» τόνισε σήμερα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε δε ότι «η πολιτική απόφαση του συνεδρίου ψηφίστηκε ομοφώνως, η πρόταση για 50%-50% ποσόστωση και στα δύο φύλα στα όργανα σχεδόν ομόφωνα, ενώ η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπή από τη βάση, υπερίσχυσε με 75%. Επομένως προχώρησαν τα μεγάλα πολιτικά επίδικα που αφορούν την κοινωνία ομοφώνως. Μένουν κάποιες τεχνικές εκκρεμότητες στις καταστατικές αλλαγές».

Κατά τη βουλευτή Άρτας, ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι το κόμμα του γόνιμου και δημοκρατικού διαλόγου που δεν λειτουργεί με τυραννικές πλειοψηφίες. Στο κόμμα μας όμως ισχύει ένας κανόνας ουσιαστικής δημοκρατίας που σέβεται μεν την πλειοψηφία αλλά δεν την κάνει τυραννική απέναντι σε μειοψηφούσες απόψεις. Η πλειοψηφία είναι το δημοκρατικό όχημα για τη λήψη αποφάσεων και όχι αυταρχικός νόμος. Η μειοψηφία είναι πάντοτε σεβαστή και ο διάλογος δε σταματά ποτέ. Ειρήσθω εν παρόδω, όταν θα δούμε συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και κάποιον να τολμά να εκφράσει αντίθετη άποψη ενώπιον του κ. Μητσοτάκη, τότε ευχαρίστως να μιλήσουμε για την εσωκομματική δημοκρατία στα κόμματα».

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «τα τσιτάτα, οι στρεβλώσεις και η αλαζονεία Μητσοτάκη δεν είναι μέθοδος άσκησης πολιτικής. Είναι η αγωνιώδης προσπάθειά του να διατηρήσει τον καθεστωτικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας. Λυπάμαι για τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος δεν κατανοεί τι σημαίνουν ιστορικές αναφορές και παραλληλισμοί όταν κανείς προσπαθεί να αποτυπώσει μία καθεστωτική νοοτροπία την οποία διαθέτει ο ίδιος γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά. Τέλος, χαρακτήρισε «εξαιρετική» την ομιλία του κ. Μανιού στο συνέδριο «και είναι χρήσιμο για όλους να την παρακολουθήσουν, καθώς αναδεικνύει την ανάγκη να μελετάμε και να γνωρίζουμε ιστορία ώστε να μπορούμε να είμαστε και σε εγρήγορση αναφορικά με το παρόν και το μέλλον. Και το λέω αυτό γιατί με τσιτάτα και αποσπασματικές αναφορές δεν γίνεται πολιτική. Ούτε με αλαζονεία την οποία επίσης διαθέτει σε αφθονία ο κ. Μητσοτάκης».