Στις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα ξεναγήθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που υπάρχουν έτσι ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου, επεσήμανε ότι θα πρέπει η Ελλάδα να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο μιας πλήρους διακοπής τροφοδοσίας φυσικού αερίου από την Ρωσία.

Πρόσθεσε ότι η Ρεβυθούσα, στην τωρινή της μορφή αλλά και στην αναβαθμισμένη παίζει καθοριστικό ρόλο όπως και οι πλωτές εγκαταστάσεις όπως αυτή η οποία δρομολογείται στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας αλλά και να πετύχει όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Επανέλαβε με έμφαση ότι πρέπει να δοθεί μια πανευρωπαϊκή απάντηση και αν αυτή δεν δοθεί η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να στηρίζει τους καταναλωτές ενέργειας.

«Θέλω όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μέτρα έτσι ώστε να απορροφήσει όσο μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και μέσα στα δημοσιονομικά περιθώρια», είπε χαρακτηριστικά.

H Ρεβυθούσα με τις νέες επενδύσεις μπορεί να καλύψει το 70% σε απαιτήσεις φυσικού αερίου στο απόγειο της ζήτησης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.