Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας καταφέρθηκε με σκληρά λόγια εναντίον της αδικοχαμένης προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η σύνεδρος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής “Να θυμίσω στους Πασόκους του ΚΙΝΑΛ ότι στην ψήφιση της ταυτότητας φύλου και στην ψήφιση για το σύμφωνο συμβίωσης, η αείμνηστη αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, απουσίαζε, που θέλει να λέγεται Αριστερά σήμερα το ΚΙΝΑΛ και κ@@λοτρίβεται στο Pride δίπλα στην κοινότητα, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το μονοπώλιο των δικαιωμάτων. Αλήθεια; Γιατί πότε τα στήριξαν τα δικαιώματα το ΚΙΝΑΛ…”

Όντως η Φώφη Γεννηματά, τον Οκτώβριο του 2015 όταν ψηφιζόταν στη Βουλή το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν απούσα από την ψηφοφορία διότι αντιμετώπιζε το γνωστό πρόβλημα υγείας.

Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ ήταν άμεση:

Ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Γεγονός 1: Εμείς ήμασταν εκεί για να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις.

Γεγονός 2: Οι ΑΝΕΛ δεν ήταν εκεί. Σήμερα, κάποιοι από αυτούς ήταν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας… ξεχωριστό νόημα στις λέξεις «Προοδευτική Συμμαχία».

Γεγονός 3: Η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε με ήθος και περηφάνεια την πολιτική. Δεν την άγγιζαν μικρότητες.

Γεγονός 4: Η συμμαχία πιο πολύ τοξική φαίνεται παρά προοδευτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει έστω και τώρα να επανορθώσει.

Ο Νίκος Βοσδογάνης, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δήλωσε:

«Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά, όταν δεχόταν λειδορίες και συκοφαντίες, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό της σιωπής απέναντι στο ασήμαντο που θέλει να φαίνεται σημαντικό. Γιατί όταν δίνεις έναν σπουδαίο αγώνα, σου φαίνονται όλα τα άλλα τόσο μικρά. Αν τότε κάποιοι δεν ήξεραν, τώρα ξέρουν όλοι. Αυτοί που επιμένουν να κάνουν πως δεν ξέρουν και αυτοί που τους ακούν, δεν έχουν ούτε καν αυτοεκτίμηση…»