«Δεν υπάρχει καμιά σκέψη, καμιά προετοιμασία στο Υπουργείο Εσωτερικών για αλλαγή του εκλογικού νόμου». Αυτό δήλωσε στο περιθώριο της συνάντησης του με τον δήμαρχο Θερμαϊκού ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεων της στην οικονομία και στα νοικοκυριά, επισήμανε ότι η κυβέρνηση από το Σεπτέμβριο του 2021 έκανε συνεχώς βήματα προς μία κατεύθυνση ελάφρυνσης αυτών των συνεπειών. Πρόσθεσε ότι διατέθηκαν περίπου 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 2% του ΑΕΠ, αναγνωρίζοντας ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο για τα νοικοκυριά και λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει.

«Απόδειξη είναι και η τροπολογία που ελαφρύνει λίγο το κόστος των καυσίμων» είπε o Στέλιος Πέτσας, σύμφωνα με το grtimes, προσθέτοντας ότι και η ενίσχυση των δήμων το προηγούμενο διάστημα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους ήταν στο πλαίσιο ελάφρυνσης των πολιτών.

«Επομένως, ναι, μπορούμε να στηρίζουμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Χρειάζεται από όλους να συνεχίσουμε ενωμένοι, να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση που προκαλεί ο πόλεμος. Και ελπίζω με το τέλος όλων αυτών των γεωπολιτικών αναταραχών, να πάμε σε πιο ομαλές τιμές διεθνώς και όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη« κατέληξε.

Δείτε τη δήλωση: