Σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού εντός του Μαρτίου επιθυμεί η κυβέρνηση με πρώτο βήμα την απόφαση που ελήφθη για κατάργηση των ορίου καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση. Επόμενοι στόχοι είναι η άρση της απαγόρευσης για όρθιους πελάτες και η απελευθέρωση των θεατών στα γήπεδα.

Το θέμα των καρναβαλιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, θα συζητηθεί από την επιτροπή την επόμενη εβδομάδα, ενώ «κλειδί» για την όποια απόφαση είναι τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και η πίεση που θα υπάρχει στις ΜΕΘ έως τέλος Φεβρουαρίου.

Πάντως οι ειδικοί δεν αποκλείουν να αυξηθούν τα κρούσματα το επόμενο διάστημα, ενώ όλα θα κριθούν από τον ρυθμό εμβολιασμού.

«Ίσως απελευθερωθούν κάποια πράγματα την ερχόμενη εβδομάδα»

Στο θέμα της χαλάρωσης των μέτρων αναφέρθηκε και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Το θέμα χαλάρωσης των μέτρων συζητήθηκε από την Επιτροπή, είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, αλλά όπως εξήγησε ακόμα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι ο ιός θα βρει τους ανεμβολίαστους και θα τους μολύνει. «Η σταδιακή άρση των περιορισμών είναι εφικτή αλλά θα πρέπει να μάθουμε στο εξής να ζούμε με τον ιό και ο καθένας θα πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι όποτε υπάρξει χαμηλότερος επιδημιολογικός κίνδυνος, ίσως απελευθερωθούν κάποια πράγματα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά όπως τόνισε αυτό είναι ένα ζήτημα που επιτροπή εξετάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα.