«Η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ έχει προκαλέσει άγχος, ανασφάλεια και φόβο τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση και εκδηλώνεται με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως για παράδειγμα με τις σχεδόν ταυτόσημες ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει, σχετικά με την πολιτική στάση που κρατάμε. Όσο κι αν φοβούνται το άνοιγμά μας στην κοινωνία, δεν θα το αποφύγουν. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι έχει καταλάβει το χώρο του κέντρου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έχει γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της δημοκρατικής παράταξης. Ο ορίζοντας αυτής της χώρας είναι πολύ πιο ευρύς σε σχέση με το πλαίσιο που εσείς κύριε Μητσοτάκη και κύριε Τσίπρα θέλετε να τον περιορίσετε» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ με την προβλεπόμενη ονομαστική ψηφοφορία.

«Εμείς θα ψηφίσουμε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας αλλά δεν προσφερόμαστε για βολικός κυβερνητικός εταίρος» τόνισε με νόημα, ενώ όσον αφορά την εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άποψη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν μπορούν να γίνουν στην παρούσα φάση εθνικές εκλογές, ότι «όταν κάναμε εμείς τις εκλογές μας, ήταν άλλη η επιδημιολογική εικόνα και ξέρετε πολύ καλά ότι εκείνες οι εκλογές σημαδεύτηκαν από τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά, γεγονός που επέσπευσε αναγκαστικά τις εξελίξεις».

Ακολούθως ο κ. Κατρίνης είπε πως «εμείς είμαστε εδώ για να καταθέτουμε προτάσεις. Προτείνουμε λοιπόν, άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, μείωση του ΦΠΑ στο 6% για ορισμένα βασικά αγαθά τουλάχιστον για το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για το ίδιο χρονικό διάστημα, μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων τουλάχιστον για το 2022 ώστε να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων του κόστους ενέργειας χωρίς να έχουν μείζον θέμα για την επιβίωσή τους και βεβαίως αξιοπρεπείς κατώτερες συντάξεις».