Στην πολιτική ανεπάρκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της επικεντρώθηκε κατά την έναρξη της συζήτησης επί της πρότασης μομφής στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Ευχαρίστησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ανέλπιστο δώρο που έκανε στην κυβέρνηση, δίνοντας της την ευκαιρία να συγκρίνει το μέχρι σήμερα έργο της με αυτό της προηγούμενης διακυβέρνησης.

«Τεσσερισήμισι χρόνια ο ριζοσπάστης ΣΥΡΙΖΑ και η επαναστατική του ορμή στα ζητήματα της διοικητικής μεταρρύθμισης εξαντλήθηκε σε 3 νόμους» επισήμανε και συμπλήρωσε: «μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που σε 4,5 χρόνια έφεραν 3 νομοθετήματα τα οποία ουδέποτε εφάρμοσαν, σε εμάς που σε 2,5 χρόνια έχουμε φέρει 9 νομοθετήματα και έχουμε προχωρήσει σε πληθώρα δομικών παρεμβάσεων στη δημόσια διοίκηση και τη λειτουργία του κράτους» δήλωσε εμφατικά ο υπουργός Εσωτερικών, αφού προηγουμένως απαρίθμησε ένα προς ένα τα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε αντίθεση με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά κατά Φίλη – Αχτσιόγλου

«Προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ η σκευωρία κατά πολιτικών του αντιπάλων» απάντησε ο Βορίδης στους υπαινιγμούς του Ν. Φίλη και της Ε. Αχτσιόγλου υπενθυμίζοντάς τα πεπραγμένα τους την εποχή της συγκυβέρνησης, όπως οι υποδείξεις της συζύγου πρώην υπουργού προς την αστυνομία για τη σύλληψη δημοσιογράφων. Μέντιουμ χαρακτήρισε λίγο πολύ τον Ζαχαριάδη, ο οποίος παρενέβη την ώρα του απολογισμού του έργου του υπουργείου αμφισβητώντας τη διεξαγωγή του πανελλήνιου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. που προανήγγειλε ο Βορίδης. «Βγάζετε ανακοινώσεις με τις οποίες προβλέπετε το μέλλον. Σας συμβουλεύω να είστε επιφυλακτικός γιατί όταν εσείς προβλέπετε ότι δεν θα κάνω κάτι εγώ πιθανώς θα το κάνω» είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον Αλ. Τσίπρα

Φαρμακερά βέλη έριξε και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα ηττηθείς τρεις φορές, επί δυόμιση χρόνια με διψήφια διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και αγωνιά μήπως η επόμενη δημοσκόπηση τον φέρει τρίτο. Αυτή του η αγωνία είναι που τον ώθησε στην πρόταση δυσπιστίας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας συμπαγής θα στηρίξει την Κυβέρνηση» κατέληξε.