Τα συγχαρητήριά του στη νέα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε υπό την ηγεσία σας για να εξασφαλίσουμε τη συλλογική μας ανάκαμψη μετά την πανδημία και να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα είναι πρωτοπόρος στην ψηφιακή καινοτομία και τον πράσινο μετασχηματισμό» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη (18/1) με 458 ψήφους από την πρώτη ψηφοφορία. Είναι 43 ετών, από τη Μάλτα, ανήκει στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ, ενώ εκλέγεται ευρωβουλευτής από το 2013.

Νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη η Ρομπέρτα Μετσόλα με 458 ψήφους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία. Η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι 43 ετών, από τη Μάλτα, ανήκει στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ, ενώ εκλέγεται ευρωβουλευτής από το 2013.

Κατά την ομιλία της πριν από την ψηφοφορία αναφέρθηκε στην απώλεια του Νταβίντ Σασόλι κάνοντας λόγο για έναν «πρωταθλητή της Ευρώπης».

«Το κοινοβούλιο μας είναι το καλύτερο παράδειγμα της Ευρώπης» τόνισε. Η ίδια σημείωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει πραγματικά ηγετικό ρόλο. Το δικό μας είναι ένα ίδρυμα μοναδικό στον κόσμο. Πρέπει να το ενισχύσουμε. Δεν μπορούμε να φοβόμαστε τη μεταρρύθμιση. Το επόμενο κομμάτι της θητείας θα έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να γίνει το Κοινοβούλιό μας πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό και πιο αποδοτικό. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τον ρόλο μας στην εκπροσώπηση των πολιτών, στον έλεγχο, στη διερεύνηση, στη νομοθεσία».