Επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μετά τη δήλωση του διοικητή της ΤτΕ πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί, παρά την κριτική που δέχεται από στελέχη της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης σημείωσε ότι δεν ήταν η κυβέρνηση που επέλεξε να έχει τον κ. Στουρνάρα ως αντίπαλο, συμπληρώνοντας ότι ο διοικητής της ΤτΕ είναι πολιτικό πρόσωπο που θέλει να παρέμβει μέσα στην κρίση του παλαιοκομματισμού και διεκδικεί για τον εαυτό του, έστω παρασκηνιακά, ένα ρόλο που τον υπερβαίνει θεσμικά.

Ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Στουρνάρας δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση και προσέθεσε πως ο διοικητής της ΤτΕ δεν πρέπει να έχει σύστημα αναφοράς το μνημόνιο και τρόικα αλλά να θεωρεί ότι είναι μέλος της προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση.

Ανέφερε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Στουρνάρα.

Για τη διαπραγμάτευση, δήλωσε πως μοιάζει με κινούμενη άμμο. «Είμαστε τόσο κοντά και όμως τόσο μακριά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, δεν πρέπει να δίνουν οι εταίροι τελεσίγραφα γιατί τότε θα πρέπει να διαφοροποιηθεί η δημοκρατική απάντηση της ελληνικής πλευράς.

Επισήμανε πως αν η συμφωνία που θα επιτευχθεί κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από τη λαϊκή εντολή που δόθηκε στις εκλογές, τότε θα χρειάζεται νέα λαϊκή εξουσιοδότηση. Είπε πάντως πως θέλει να υπάρξει συμφωνία και δήλωσε αισιόδοξος, λέγοντας ότι υπάρχουν και νέα γεωπολιτικά δεδομένα, καθώς πλέον όλοι μιλάνε έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.